Bu ders temel elektrik ve elektronik devre teorisi kavramları ile bu kavramların kullanımlarını kapsar.
Bu ders, öğrencilere biyomedikal enstrümantasyon alanındaki temel ilke ve olayları tanıtmayı amaçlamaktadır. Bu dersin sonunda öğrenci, insan vücudundan biyolojik bilgiyi ölçebilen, test edebilen ve / veya elde edebilen sistemleri ve cihazları anlayabilecek, değerlendirebilecek ve tasarlayabilecektir.
Bu ders biyomühendislikte yaygın olarak kullanılan mühendislik ilkelerini kapsar. Bu ders, mühendislik matematiği, katı mekaniği, ısı ve kütle transferi, akışkan dinamiği, biyoenstrümantasyon ve biyogörüntüleme konularını içerir.
Bu ders öğrencilere, BioMEMS teknolojisinin temellerini, tipik BioMEMS cihazlarını ve bunların uygulamalarını tanıtır. Bu dersin sonunda öğrencinin ilgi alanı üzerine bir literatür inceleme raporu hazırlaması gerekir.
Bu ders, mikroakışkan etkilerin ve kavramların teorik bir altyapısının oluşturulmasını sağlar. Derste, mikroakışkanlar sonlu eleman modelleme araçları kullanılarak analiz edilir.
Bu derste biyosensörler ile ilgili temel bilgiler ve uygulamaları hakkında güncel örnekler verilir. Bu dersin sonunda öğrencinin ilgi alan üzerine bir literatür inceleme raporu hazırlaması gerekir.